Fagerlands Röda Klappen Di Ziel

2011-03-09 @ 12:18:00


e: SE VCH Solvingas Zigge Popnel
u: LpI LpII Fagerlands Röda Diesel

I augusti 2007 träffade jag en tollare tik vid namn Fagerlands Röda Diesel på tollarspecialen i Vårgårda. Denna tik var då ca 1,5 år och var där tillsammans med sin fantastiska mamma ”Blistra” och sin uppfödare Martha. Redan där och då sa jag att om jag ska ha en ny tollare ska det vara en valp efter Diesel. Att detta sen skulle leda till en fin vänskap mellan mig och Martha hade väl ingen kunnat tro just där och då men så blev de. Ända sedan den helgen har Martha varit en trogen vän trots att vi nästan aldrig träffades då vi bodde ca 170 mil ifrån varandra. Men vi har gått igenom mycket ihop via telefon både glädje och sorg. Därför var ingen gladare än jag när Martha ringde och berättade att hon skulle flytta till Blekinge våren 2011.

Ett år tidigare
ringde Martha och berättade att nu är det dags. Nu ska Diesel ha valpar. Paniken spred sig inom mig för jag hade ju redan två hundar. Det var en kluven känsla jag hade i kroppen när jag följde Diesels och Zigges valpar. Valparna jag väntat på och nu inte kunde ta del av. Men tänkte jag det kommer förhoppningsvis fler Diesel valpar och då kanske tiden är mer rätt. Men det jag inte visste då var att någon hade en helt annan plan för mig och min efterlängtade Diesel valp. En plan som verken jag eller Martha visste om fören i februari/mars 2011 när Martha då äntligen flyttade hit med sina 3 hundar var av en just är en Diesel kille.Klappen flyttade in
i början av februari 2011 för att bo hos oss i 3 veckor medans tikarna löpte och det skulle BARA vara dessa 3 veckor för vi skulle INTE ha honom. Ja ni vet ju alla hur detta slutade för när dessa 3 veckorna närmade sig sitt slut blev det mer och mer påtagligt att vi inte ville släppa taget om denna underbara lille kille. Så efter ett samtal med Martha var det klart. Klappen skulle få stanna kvar hos oss på foder och jag tror att alla speciellt Klappens moster Idefix var nöjda över detta beslut. Så gick det till när jag fick min efterlängtade Diesel valp och en ny tollare flyttade in hos oss i Valje.

Klappen är
en helt underbar liten kille som tågar fram i livet med en ständigt viftande svans och ett självförtroende större än någon annans. Han vill gärna tro att han är betydligt mycket större än han är och har ingen som helst förståelse för att det finns vissa saker kan man bara inte göra om man vill fortsätta leva. Han har en underbar attityd och arbetsglädje i allt som vi tar för oss. Han lär sig snabbt och ger sig inte fören han lyckats med uppgiften, skulle han trots detta inte förstå så finns det en gyllenregel i Klappens liv och det är ”om inget annat fungerar så går det alltid att backa”. För backa det är en specialitet som denna hund är vida känd för min sin titel Läder(K)lappen. Jag ser med spänning fram emot vad detta söta lilla charmtroll och jag kommer hamna i framtiden men en sak vet jag, vi kommer ha väldigt kul ihop på vägen dit.

 


Klappen 1 år

Stamtavla

SE VCH
Solvingas Zigge Popnel
SE VCH
Duck Tail's Lagaz Av Sigil
DE&VDH CH DK UCH
Hyflyer's Invincible Max
Flottatjärn's Der Kalix
Solvingas Chejka Af Jim Beam DK UCH LP1 NO UCH
Kandickens Jim Beam
SE VCH
Solvingas Isashani Av Xacateacas
LP1 LP2
Fagerlands Röda Diesel
SE VCH
Bluenosers Gimcrack
Rödrävens Pim
Lyonhouse Jenny Stuart
SE LCH SE VCH
Red Pearl's X-Men Lady Deathstrike
SE U(u)CH
Duck Tail's Tiwaz Av Sigil
Red Pearl's Afrodite-Z

Sakta men säkert...

2011-03-08 @ 22:54:42
... börjar den ta form. Ikväll blev Annies sida någorlunda klar. Samma sak där. Kanske byter ut lite bilder vad de lider men just nu får den vara klar. Kanske de blir Klapps tur imorgo.... eller vad säger du Martha?? ;)

Phu...

2011-03-07 @ 19:10:59
... detta tar en hel eveighet men nu tror jag misann att Obelix sida är klar :) Men de kan ju hända jag ändrar den längre fram och lägger till fler bilder. För jag har ju hel uppsjö :)

Hoppas ni står ut med min något röriga blogg :(


Annie

2011-03-06 @ 08:36:49


e: KORAD Windedos Taxfree Chivas 
u: KORAD LPI Fätorpets Jungfrulin

Annie var precis allt jag inte sökte då i januari 2009. Jag skulle ha en Border Collie runt 1 år och hane. Annie var en 2 årig Aussie tik….. ja de var många rätt där eller hur? Men vad gör man när man faller pladask efter att sett ett foto på tösen? Jo man åker och ”tittar” på henne för att sen någon timme senare åka hem med henne. Jag föll som en fura och de var kärlek vid första ögonkastet. Att livet sen inte alltid är en dans på rosor med Annie är en helt annan historia för Annie skänker oss så otroligt mycket värme och kärlek, så som bara en omplacerad hund kan.


Annie är inte
helt okomplicerad och har en ganska tung ryggsäck med sig i bagaget. Men de är inget som inte går att arbeta med. Visst kan de hända att jag ibland sliter mitt hår och tårarna sprutar men de är som en god vän sagt till mig ”De finns INGEN som kan göra mig så arg och besviken som min hund, men de finns heller INGEN som kan göra mig så glad och lycklig” och de orden stämmer till punkt och prickar in på mitt och Annies förhållande. Annie är en högenergisk arbetsmaskin med enormt stor motor som alltid vill vara mig till lags till 100 %. De finns inget stopp i min hund, hon arbetar tills hon stupar. De spelar ingen roll vad vi gör bara hon får vara med mig och vi gör saker tillsammans. Vilket också har lett till att vi snart provat på de mesta tillsammans.


       

Annie är den
typ av hund som jag alltid velat ha med ett ordentligt tryck, massa glädje och arbetsvilja. Man behöver inte be Annie att utföra något två gånger för hon är på G innan man hunnit be henne första gången och de är det som jag älskar med Annie.  Hon utför allt med stor glädje och viftar ständigt på svansen i allt vi gör. Hon är en fantastisk spårhund som hon visat prov på vid flera tillfällen. Hon är väldigt lätt att arbeta med då hon alltid är lyhörd, följsam och smidig.


Men Annie är
också en underbar vän som alltid finns där vid min sida oavsett hur jag mår. Vi brukar säga att Annie inte tycker om alla människor, men de hon tycker om de ÄLSKAR hon fullt ut. Annie är den typ av hund som gärna kryper in under skinnet på dig och älskar att krypa nära för att kela och gosa. De finns ingen hund som gett mig så mycket värme och kärlek som denna hund gör. Jag brukar viska i hennes öra när vi sitter sådär nära som bara hon och jag kan ”De är du och jag stumpan” och då vänder hon sig oftast om och pussar på mig och de känns som hon säger ”Ja matte, de är du och jag”  ♥
Meriter
Agility
Hoppklass III ( 1 cert)
Agilityklass II ( 2 Uppflyt.pinnar)
Klubbmästare 2010
Vinnar av Bjuvscupens lagtävling år 2009
 
Lydnad
1a pris lydndasklass 1 (163p 2a plac)
2a pris klass II (155p 3e plac)

Bruks
Appellklass spår, uppflyttad (253p 5e plac) 9/9,5 spår
Lägreklass spår, Godkänd x2 (416,4p 2a plac, 406,25p 4e plac) 10/10 spår, 10/10 spår

Viltspår
Godkänd anlagsklass 42/42 poäng

Mentalt
MH med 1a på skottet
Godkänd MT (365p), skottfastStamtavla

S11333/2007
Lojocas Ysolla
S22021/2003
KORAD

Windedos Taxfree Chivas
AKCDL822797/01
Gabrielino's Charlie Chaplin
AKCDL445996/02
Casa Buena Cadillac Jack
AKCASCAE36318
Gabrielino's Gloria
S56442/99
Fairoaks Amaretto
AKCSBDL419316
Fairoaks Atreyu
AKCSBDL461228
Boot Hill's Ronita Of Fairoaks
S63191/2003
KORAD LPI LPII

Fätorpets Jungfrulin
AKCDL510931/01
Applegates El Rojo Leprechan
AKCDL487442/02
Las Rocosa Joseph
AKCDL476395/01
Gingerbred's Irish Creme
S26164/98
Difloyds Skyline
S29652/96
Beowulf's Strix
S26028/96
LPI SE UCH

Difloyds Silverado

Denna fina dikt fick jag av min underbara vän Winett som äger Annies farbror Triss
 Det jorden gömmer, hjärtat aldrig glömmer

2011-03-05 @ 21:34:11

Vår älskade underbara huligan ♥ du lämnade oss på tok för tidigt.
 Vi glömmer dig aldrig..... HULIGANIST - JAVISST!


15 aug 2004 - 10 jan 2009


Tack för alla fina år min underbara lilla vän ♥ tänk så mycket skoj vi hade ihop du och jag
Mina ögon kan glittra, mina läppar kan le, men sorgen i mitt hjärta kan ingen se...
vi ses igen i regnbågensland"Klicka här för att komma till regnbågslandet"Obelix

2011-03-05 @ 16:33:00


Obelix är
en mycket stabil, social och glad herre i sina bästa år. Han har ett sätt som charmar alla som kommer i hans väg och han vet precis hur man utnyttjar denna charm till sin egen fördel. Obelix är den perfekta flockledaren i alla lägen och kommer mycket sällan i konflikt med andra hundar. Han älskar valpar, mindre hundar och barn fast bäst av allt är ju husse Eddie och köttbullar.


Obelix kom
till mig som 8 veckors valp i februari 2001 efter att jag följt honom ända sedan han för första gången såg dagens ljus. Han var en charmör redan då och visste precis hur man skulle göra för att få de han ville ha. Man kan säga att Obelix valde mig och inte tvärt om. Vi levde vi ihop i ca 6 månader innan husse Eddie kom in i bilden och även honom valde Obelix då vi möte husse för första gången i skogen under en promenad.


Med Obelix
har jag testat allt och de var med honom som jag för första gången kom i kontakt med bruks och allt vad de nu skulle innebära i mitt liv. Obelix har varit min stjärna som ställt upp på alla tokigheter hans matte testat på. När matte stressade runder och var nervös var de han som behöll lugnet och visade sin smått hysteriska matte hur man skulle utföra saker och ting. De är tack vare Obelix jag är där jag är idag. Han har alltid funnits vid min sida i med och motgångar och jag är honom evigt tacksam för allt han gjort för mig.


Nu är Obelix
en glad pensionär som njuter av livets goda och får precis allt de där han gjort sig förtjänt av.MERITER
Lydnad
LpI
LpII
2:a pris i Lydnadsklass III
U-DM SILVER 2002
Klubbmästare 2002
U-DM SILVER 2003
U-SM BRONS 2003
ÅRETS TÄVLINGS EKIPAGE 2003
U-SM BRONS 2005

Agility
Hoppklass III
Agilityklass II (2 uppflyt. pinnar)
1 st Springpinne i klass II från danmark
U-DM SILVER 2006
KLUBBMÄSTARE 2007
U-DM GULD 2008
KLUBBMÄSTARE veteran 2009
Vi har även tävlat på stora SM i lag
Vi har ett antal placeringar från HUNDXX mässorna på ungdomstävlingarna både idividuellt och i par.

Freestyle
U-DM GULD 2004
U-DM SILVER 2005
U-SM BRONS 2005
U-DM SILVER 2006
Vi har startat ett par gånger i Agria freestyle cup på HUNDXX mässorna

(Jag har säkert glömt bort en hel del, de är inte lätt att hålla reda på allt man gjort när man gjort hur mycket som helst tillsammans )Massa knasiga grejer

2011-03-05 @ 10:38:55
Just nu testar jag massa i min blogg och därför kommer de ske konstiga grejer som ser jätte lustiga ut. Bara så ni inte undrar... ha TÅLAMOD någongång blir de klart ;)

Jag kommer.... jag ska bara!!

2011-03-01 @ 21:28:58
Ja då har Annie för första gången stuckit för mig rakt in i en tunnel och jag har för första gången skrikit åt min hund på en agility plan... jag bjuder på denna cirkus för kul de hade vi ♥


RSS 2.0