Fisk gör dig smart!

2010-10-28 @ 20:35:06

Idag har jag gjort mitt egna recept på fisk. Har hämtat lite tips här och där men sammansättningen är min egna. Jag kan lova att jag blev possitivt överraskad så fisk älskare PROVA gärna =)



Till detta serverade jag idag stekt potatis, rårivna morötter, sallad och remuladsås.
MUMS säger jag bara....

Då jag har två mindre fiskälskade personer i min familj så fick dom äta resterna av de sååå uppskattade kalopsen. Här kommer receptet på den som är hämtat från recept.nu


 
I ursprungs receptet kan man reda och servera direkt men min kär mor säger att de ska stå över natten för då smakar den bäst. Till detta serverade vi kokta potatis, lingongsylt, ättiksgurka och kokta ärtstänger. Givetvis grönsallad också =)

Tills slut tänkte jag att ni skulle få njuta av lite bilder tagna uppe hos våra underbara vänner på Jinx Hundcenter. Deras fina lilla tik Tin Tin och några av dom söta hästar som också bor hos Jinxarna.

Tack Catta för våra värmade promenader. Dom gör mig gott i båda kropp och skäl!!







Viktig inlärning...

2010-10-27 @ 14:31:32

Jag borde nog skaffa mig en hobby ;)




Solglimtar i livet...

2010-10-26 @ 21:59:59




Baka, laga... SMAKA!!

2010-10-25 @ 22:07:31

Just nu har jag kommit in i ett stim att baka och laga mat. Kan ju ha med min nya favorit Mia att göra =) Hon har så mkt gott och ger mig så mycket inspiration! Har ni inte besökt hennes blogg så GÖR DE!!

I söndags firade vi Lördagens MT med ny bakade morgonfrallor. Mina favoriter som kommer från min Farmor ♥. Vet inte om de hennes egna recept men jag bara ÄLSKAR dessa bullar!





Idag har jag efter snart 9 års tjat äntligen gjort Kalops till min älskade Eddie ♥ De var mkt enklare än jag trott att göra men de tog tid. Imorgon ska de kokas upp med redning och sen ska den serveras med kokt potatis och grönsaker. Så recept och bilder kommer imorgon. Här är i alla fall innehållet BEFORE.... =)



Dagen avslutade jag och min älskade lilla Jonatan med att först göra vårt egna vaniljsocker... blev så mycket godare. Tack Mia för detta!!
 receptet hittar ni här

Efter detta gjorde vi självklart något med detta nya goda socker, nämligen himmelskat goda muffins från Mia´s sida. Fast vi bytte ut minimarshmallows till hackat mörkt choklad ♥
Till detta serverade vi vaniljgrädde gjord på vårt egna vaniljsocker och grädde.
Recpetet på muffinsen hittar ni här



Nu är de dags att krypa ner i min säng och säga godnatt. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter



"Ab imo pectore"

2010-10-23 @ 12:12:56

"Av hela mitt hjärta"

Jag har svårt att hitta orden för alla känslor som bubblar inom mig just nu. Vet inte HUR jag ska kunna beskriva känslan av denna otroliga lättnad och glädje. Idag fick mitt motto göra skjäl för sina ord

"INGENTING ÄR OMÖJLIGT, DE OMÖJLIGA TAR BARA LITE LÄNGRE TID"

Idag fick vi betalt för allt slit, alla tårar, all förtvivlan och alla sårande ord..... För idag 1 år o 8 månader efter de att jag hämtade hem hunden ingen ville tro på fått visa att kärleken övervinner allt...

"AMOR VINCIT OMNIA"

Idag har Annie fått ett...

GODKÄNNT MENTALTEST

(bara extriörbedömmningen kvar så kan vi titulera oss KORAD)


(jag kom, jag såg, jag segrade)

"Du är en saga för god för att vara sann"




Tack alla ni som funnits där och stöttat när allt känts totalt hopplöst som också funnits där idag för att dela min glädje både mentalt och fysiskt. Vad vore livet utan vänner som er??

Nu kan ingenting stoppa oss!! NU är de vår tur min älskade lilla hund


"Hon flyger med egna vingar"

2010-10-22 @ 18:27:51

Just nu har jag fastnat för olika citat. Så mysig med latinska citat. Finns ju en uppsjö!
Idag har jag äntligen blivit färdig att göra klart lite kollage som ni som vill kan få njuta av här.

Idag är de fredag och precis som alla andra fredagarn innebär de tidig morgon i Tocken med Sophie och Loka
Idag fick Annie ett viltspår som omväxling. Hon gick på bra i början men fick lite brottom mot slutet och stressade runt lite. Men hittade sin älskade klöv de gjorde hon =) Men de roligaste med dagen var att se hur tänd Loka var av sitt spår! Som vanligt var Sophie flitig med kameran så vi får njuta av fina bilder från vårt Fredags mys




Något som jag berättat lite sparsamt om är att vi faktiskt fått vår första titel =) Vi blev nämligen i lördags klubbmästare i Agility jag och stumpan. 2 mkt fina lopp med bra tryck och jag tyckte inte att de känndes som jag höll igen eller "safade" någonstan. Allt känndes bara så bra! Tack Hanna för bilderna med Sabinas kamera.




Till slut kommer bilderna från torsdagens förmiddag på Annie och Obbe =) Både gjorde bra uppletande och min och Annies träning går bara från klarhet till klarhet. Jag har verkligen hittat nyckel ch tror jag börjar inse vad min nya underbara vän har lärt mig...

"Repetition, målmedvetenhet och förberedelser är nyckeln till framgång"






Kärleken övervinner allt

2010-10-21 @ 23:24:46

Nu var tanken att jag skulle skriva om dagens träning och lägga in massor av bilder på detta men när jag satt med bilderna fastnade jag på bilderna av min gamla prins...

Idag hade Obelix en mkt bra dag där han både fick jobba lite och kunde leka vilt med Annie.
Men även om han just nu är pigg och fin så finns oron hela tiden där, oron över hur länge de håller.... jag vågar inte riktigt hoppas, jag vågar inte riktigt tro. Just nu vill jag bara stanna klockan och låta honom få vara den han är idag....

"Vi har klättrat upp för många backar du och jag min gammla vän och än ger vi inte upp för...
Kärleken övervinner allt"





Baka baka liten kaka

2010-10-20 @ 22:23:28
Ikväll har jag haft nöjet att ha underbara vänner/familj runt mig och passade därför på att bjuda på något gott som jag och min lilla prins rörde ihop i eftermiddags.

Jag valde givetvis något från Mor-Mia´s blogg =)
Idag blev deett recept från en vän till Mia vid namn Per.
Matmuffins med tomat- och basilikafyllning (fast jag la till lite till i mitt recept som kommer här)

Ingredienser:
100 g smör
250 g kasella
3 ägg
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt (jag tog lite extra)

Fyllning:
2 dl örtmarinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
200 g fetaost
1 dl riven ost (jag tog lite extra)
liten skväll olivolja eller använd oljan som blir kvar i burken från tomaterna.

Gör såhär:
Finhacka tomaterna, basilikan och fetaosten. Lägg dessa i en egen bunke och häll över lite olja.
Riv osten grovt.
Smält smöret.
Blanda kasella, ägg, mjölk och smält smör.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med fyllningen.
Fördela smeten i stora muffins formar (jag fick ihop 13 st)
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 min. (jag hade varmluft och då tog de ca 15 min kollade mina med sticka när jag tyckte dom fått fin färg.)

Jag serverade detta ikväll med morötter och vitlöksdippa.

Tack flickor för en super trevlig kväll. Idag får du vara flicka älskade mamma ♥
och tack Mia för ett mkt lyckat recept som till och med Jonatan gillade skarpt!!


10, 10 & (10)

2010-10-17 @ 15:44:36

Jaha, fältspår på höslagen åker i minusgrader? HUR ska detta gå? Jag som inte spårat fält på ca 1,5 år..... jaja de blir ju en ny utmaning!

Detta var tankarna som for genom mitt huvud 7.30 i morse när tävlingsledaren berättade att de var fältspår som gällde idag. Drog dessutom spår 8, SIST! Jag som HATAR att vara sist och vänta längst!

Nu tänker jag låta denna bild från protokollet få tala för sig själv.



Att de gick fort idag de kännde jag då svetten öste av mig när vi var klara men att de gick på 9 MINUTER! de hade jag inte ens kunnat gissa! Vilken hund jag har! Jag har inget annat att säga än att
JAG ÄLSKAR ATT SPÅRA MED ANNIE BANNIE BUS!!

Så var de då dags för budföring. Första gången Annie skall utsättas för skott sen förra tävlingen. Annie går in med possitiv anda och hälsar fint på mottagaren. Jag går ner kopplar loss, stoppar undan kopplet och SKICKAR! Annie springer, PANG, Annie flexar till med örat med släpper inte av på tempo. Upp sätter sig, blir mer eller mindre villitg klappad och marsch tillbaka till matte, PANG, denna gången växlar hon inte ens på örat. Momentet slut!! JIPPIE!!
Då kommer kommentaren

"VARFÖR GJORDE DU SÅ?? NI HADE JU EN KLOCKREN 10 IDAG!!"

Vadå vad har jag nu gjort?? Jag är så lycklig så jag ens inte ens bli bitter när jag förstår att jag skickat Annie utan kommando från TV... Jag skrattar rätt ut!! Visst sura 40p MEN min hund är INTE skott berörd och nu vet jag att hon hade haft FULL POTT på Specialmomenten de vill säga 300p.

Som jag sagt innan valde jag att avstå platsen. Den är under träning och skall därför inte tävlas just nu. Så där förlorade vi 50p. Men nu till dagens 2a stora vinst och nu MIA ska du läsa och ta åt dig för du fanns i mitt huvud under hela lydnads delen!!

För första gången går jag in på en lydnadsplan närstan helt lugn. Ställer upp och känner detta klara vi. Steg för steg och FÖRBERED varje sväng NOGA. Annie piper lite, har nått snett sittande MEN hon tränger INTE. Får även bus då hon busade lite under språng. Jag kände mig som en vinnare för jag behöll lugnet hela tiden.

Så fortsätter jag hela programet igenom och detta var lätt från min sida de
BÄSTA GENOMFÖRDA LYDNADSPROGRAMET EVER!!

Att vi sen bommar krypet pga, ja jag vet inte, Annie hör nog inte mitt kryp och flygger upp fot slänger sig ner och kryper sen jätte fint. Men tyvärr 0 pga att hon var uppe. Sen lite smågrejer här och där men på de stora hela är jag SÅÅÅÅ nöjd!!

Och nu Mia ska du spetsa ögonen för detta fick mig att nästan bryta ihop av skratt. Apporten.. Jag kastar, skickar Annie som rusar ut framifrån, tvärstannar tittar och går sen runt och plockar upp den och kommer in till mig!!

"Hmm... vad var de nu matte sagt om denna träbiten??"

Tror du Mia att vi är på rätt spår ;)

Vi slutar i alla fall på 406,25p idag men de går inte att beskriva känslan för den får mig att känna mig som en världsmästare

NÄSTA GÅNG TAR VI UPPFLYTTNING!!

Till slut vill jag också skryta med att vi igår (lördag) blev klubbmästare i agility =)
Mer om detta när jag får lite foto


Min nya IDOL

2010-10-12 @ 21:29:51

Ända sendan kennel lägret har jag fått en ny idol inom hundvärlden. Denna tjej vet verkligen vad hon pratar om när man pratar hund och hund träning. Att få se henne och hennes hund Hagge träna ihop är en fröjd för ögat.
Om jag bara kunde få vara hälften så målmedveten som Mia så hade jag varit en lycklig tjej. Men de kommer med Mias hjälp ska jag nå mina mål, som Mia alltid säger



Som om de inte räckte med att denna tjej är min nya hund idol så skulle de visa sig att denna tjej även är en femma på matlagning och har en egen mat blogg som jag numera flitig besöker. Har även provat ett av hennes recept och jag kan lova att de gick hem här hemma. Så därför måste jag nu tipsa om denna underbara tjejs blogg och även tipsa om hennes recept på Sesamkycklingspett med apelsinsås. Den går INTE av för hackor de vill jag lova och bäst av allt den gick SNABBT att laga!!

Tack Mia ännu en gång för alla tips och stöttningar i min hund träning och tack för att du gör vår vardag enklare med dina super goda recept.

ni hittar till Mia genom att klicka här eller hittar ni hennes blogg bland mina länkar


Fantasykullen

2010-10-11 @ 11:11:15

Detta collage har min underbara uppfödare Annelie satt ihop på hela Fantasykullen , Annies kull...




I mitten sitter Annies fina föräldrar Chivas & Tilda
Vi börjar i vänstra hörnet där uppe och går med klockan.
Annie, Lyssa, Ozzy, Linus, Lipton & Valle


Du är de finaste jag vet...

2010-10-09 @ 20:17:35

... Du är de dyraste i världen!


Underbar dag!!

2010-10-09 @ 18:27:54

Idag har hela familjen varit på Lyngsjö MK och tittat på pappa när han kör Cross. Underbart att vara ute i den strålande solen hela dagen =)
Köttbulls mackor och ägg o sill mackor i solen bredvid en cross bana... kan de bli bättre?!

Som pricken över i.et så fick vi se när traktorn skördade fodermajs fältet bredvid banan, lyckan var TOTAL!!

Solen har bränt härligt på kinderna hela dagen så nu är de ett glatt och trött gäng som ska tända brasan och mysa i soffan ♥

Massa bilder blev de idag och bilder på Jonte kommer men nu får ni njuta av min Eddie och hans cross


Viltspår/brukspår

2010-10-08 @ 22:22:23

Fredag = Spårträning med Sophie och Loka och idag var inget undantag =)
Denna gången lämnade kameran hemma men dock inte de sååå viktiga kaffet och kakan!! Så efter ett snabbt kaffe köp på Statoil bar de av till Tocken. (stavas de så Sophie??)

Idag blev de dock enbart viltspår för Loka då Annie snart ska tävla igen så får hon hålla sig till bruks spår. Någon hon faktiskt fixar fint att gå mellan trotts att vi passerade förbi Lokas något blodiga påsläpp =)

Dagens spår gick toppen! Vi är väldigt nöjda med båda hundarna och även den gammla herren fick spåra lite idag och hitta Lokas klöv. Något han verkligen uppskattade.

Annie visade ännu en gång vilken toppenfin spårhund hon är och tog uppletandet av spåret och de något snåriga spåret perfekt, detta trots att jag viste att de dragit upp en harre i hennes spår när detta las. Min fina duktiga tös. Matte är så stolt över dig.

Då kameran lämnats hemma får ni njuta av bilderna Sophir tog förra fredagen =)





Till slut vill jag bara säga tack till mina underbara föräldrar som alltid tar emot mig med öppna armar i alla väder. Ibland är de bara sååå skönt att få komma hem och bli bortskämd en stund


I Köket med Jonatan

2010-10-08 @ 14:26:15

Igår kväll när Jonatan inte kunnde sova bestämde vi oss för att göra något med äpplena som låg på vasken. Efter en stund framför datorn hittade vi ett recept från favoriten Laila resultatet blev...

ÄPPEL- och KANELMUFFINS med CRUBLE

receptet finns att hitta på recept.nu 
eller tryck här


Min lilla prins är så duktig på att hjälpa till och de blev riktigt gott


Lånade bilder

2010-10-05 @ 13:20:01

Jag har lånat lite bilder av Annelie från hennes fotoalbum som hittas på Lojocas sida. Tack för lånet ;)







Vän för livet!

2010-10-05 @ 10:53:47

Denna helgen som gick var vi på kennel läger hos världens bästa uppfödare Annelie och Lojocas kennel. Alltid lika varmt välkomnande att köra till Svenljunga till dessa fantastiska människor som bor där.
Jag brukar säga att jag fick inte bara en underbar hund när jag köpte Annie utan även en vän för livet i form av Annelie ♥ Tack min vän för att du är du och för att du alltid finns där för oss i solsken och full storm!

Jag kommer berätta mer om helgen senare men just nu väntar en underbar solstråle på sin mamma på dagis ♥


Några få biler som Annelie tog på oss, de kommer fler .... =)


RSS 2.0