Mitt hjärta smälter som snö i solsken

2011-02-27 @ 12:48:04

Jag var bara tvungen att slänga in ett snabbt inlägg i bloggen innan de bar iväg på agililty cup tävling. De är en film från morgonens träning!

Min lilla stumpa är en riktigt dröm att jobba med just nu och jag bara NJUTER av att få arbeta med henne, se själva hur fint hon går!!


Back on Track

2011-02-24 @ 17:41:57
Idag har vi tränat agility med Chrille och Gordon. De känns bra att vara tillbaka på banan och de är så mycket som fallit på plats i vår långa ofrivilliga vila, så de har kanke inte varit helt fel med denna långa vila :)

En liten ihop klippt film från dagens passJag vill bara berätta att de är inte Annie som skäller när Chrille kör Gordon för det är Kevin. Nått enstaka skall kommer de från damen men mest pip och gnäll och då står hon ändå uppbunden så hon ser när Chrille kör. INTE illa för att vara Annie som i vanliga fall måste sitta i bur eller vara i bilen när andra kör ♥ 


Vad vore livet utan vänner....

2011-02-23 @ 21:01:54

Ja de kan man undra??!! Jag är så tacksam för alla er som hört av er både här och på min telefon för att stötta mig i mitt skrivande. Vilka underbara människor ni är ♥ jag blir så rörd och glad!! Inte visst jag att jag berör så många fina människor med mitt skrivande :) och tack vare er lovar jag att fortsätta inspirera med både recept och annat!!

Idag kommer bloggen handla om hundträning, hundträning har även fått en egen kategori numera.

Efter att min vän Emelie började filma sin och hennes fina super Smiras träning tänkte jag att de är ju rätt smart att se hur man gör osv. Ett tag var vi fantastiskt duktiga på att filma allt, men sen tappade vi de.
I vilket fall har jag nu fått två av mina lydnadspass filmade och de har verkligen varit super nyttigt för nu ser jag vad vi måste träna mer på.

Film 1 är en del av vårt FF arbete. Där finns massor att slipa på bl.a. trängningar, position, ljud och stuts. Men de ser betydligt mycket bättre ut idag än de gjorde för 2 år sen:)

Film 2 visar dagens träning av rutan och apport. Rutan har vi fått börja om med då Annie helt plötsligt inte ville gå in i denna. Nu har vi target igen, som ni kommer se på filmen och sakta men säkert börjar rutan ta form igen. Apporten är ett kapitel för sig som vi slitit med länge nu och ÄNTLIGEN börjar upptaget att sitta men vi har fortfarande massa att jobba på vad gällande ingångar, tugg och HUR MATTE KASTAR ER APPORTBOCK!! Jag bjuder på denna cirkus idag på filmen.... ;)
Även fast vi har mycket kvar börjar jag ändå känna att de inte vore omöjligt att snart ge sig ut i lydnadsklass 2 igen....


Vad är rätt, vad är fel och vilket är viktigast?

2011-02-21 @ 08:25:43

Jag måste klargöra en sak som tydligen missförståtts.


Jag läser inte företagsekonomisk linje utan jag läser på Bromölla/Sölvesborgs Vuxenutbildning. De vill alltså säga att jag läser på komvux. Anledningen till detta är därför att jag inte brukade allvar i gymnasiet och fattas betyg för att kunna få ett slut betyg. Alltså läser jag förutom företagsekonomi A & B även Svenska B, Samhälle A, Psykologi A och Matte C.


Mina mål med mina studier är att kunna söka in på yrkeshögskoleutbildningen och läsa till redovisningskonsult. Utbildning är 2 år och när man är klar har man en arbetstitel som redovisningskonsult. På en yrkeshögskola kan man även söka in på sina arbetsmeriter och då kan dessa väga upp ett eventuellt dåligt betyg i t.ex. svenska. Och arbetsmeriter som redovisningskonsult de har jag ju både som kassör sen många år tillbaka, mitt halvår som praktikant på en redovisnings firma och även de jobb jag haft där jag skött en del av de ekonomiska.


En annan ska som tydligen också är viktig är att jag har ett problem som innebär att jag är ordblind eller bokstavsblind. Jag har helt enkelt svårt för att se om jag missar en bokstav eller kastar om bokstäver när jag skriver. Detta har aldrig hindrat mig från att vilja skriva därför de är bra träning för mig och jag tycke om att skriva. När man är ordblind eller bokstavsblind innebär de att även om jag läser vad jag skrivit om och om igen så är de inte säkert att jag ser felet jag gjort. Självklart är detta ett problem för en ”vuxen” människa där de anses att man bör kunna stava. Men jag ser inga hinder i att jag inte skulle klara min utbildning till redovisningskonsult bara för att jag har ett problem med bokstäver. Jag har suttit som kassör i många år och har aldrig fått någon kommentar på hur jag stavar. Kan kanske vara därför att man inte skriver speciellt mycket utan de mesta handlar om siffror som jag inte har samma problem med.


Jag tar gärna mot kritik både positiv och negativ men jag tycker att man bör veta om de bakomliggande faktorerna innan men ger sin kritik. Jag tycker även att de är kul att folk jag inte känner läser och kommenterar min blogg men ibland vore de kanske bättre att titta mer på innehållet än utseendet? Jag vet om mina problem men de har aldrig hindrat mig från att vilja uttrycka mig eller känna att jag inte skulle klara av mina studier eller komma dit jag vill på grund av mitt ”problem”. Men jag hade väl aldrig trott att mina ”problem” var ett problem för andra. Som sagt jag tar gärna emot kritik men de finns olika sätta att uttrycka sig på och när jag inte ens får en chans att förklara mig blir jag ledsen och arg.


Just nu bubblar de tusen frågor i mig och en av de som bubblar mest är om jag verkligen ska fortsätta blogga eller inte. Att jag kommer klara min utbildning de är jag inte ett dugg orolig över men vetskapen att de sitter människor och läser min blogg om stör sig på att jag inte kan alltid stavar rätt och tappar bokstäver eller att jag inte alltid uttrycker mig grammatiskt rätt, de vet jag inte om jag orkar med. Jag skriver blogg därför att de som vill följa mig, min familj och de vi gör ska kunna göra de. Men just nu tappade jag suget fullständigt! Att hela tiden behöva oroa sig för om de jag skrivit idag är grammatiskt rätt och riktigt och om alla ord är rättstavade. Nej de räcker att jag har den pressen i skolan……


En solstråle i solens strålar

2011-02-19 @ 12:41:36En ökning på 150

2011-02-14 @ 20:20:57

Jag har under 3 veckor fört en disskution med min företagsekonomi lärare i A kursen om att jag han tycker att jag borde läsa företagsekonomi B samtidigt. Jag har sagt nej och tyckt att de blir på tok för tufft. Men så idag lyckades han övertala mig och idag började jag även läsa företagsekonomi B. Att detta sen innebar en ökning med 150p visste jag inte fören efteråt!!
Lite skräck blandad förtjusning blev de allt när jag fick veta att jag ska läsa av 550p på en termin!!
Men nu är de bara att tuta och köra - skam den som ger sig!!

Idag är de alla hjätans dag, de tror jag ingen har missat! Självklart fick de största hjärtat i familjen en liten paket. Oj så uppskattad den blev Jonatan! Själv har jag funderat mer än en gång under kvällen om de var en så genomtänkt gåva till en kille på snart 3 år, men han blev ju så glad ♥


Kaffe med grädde!!!

2011-02-13 @ 20:43:23
Ju mer jag läser om LCHF ju mer låter de som något jag kan lära mig leva med. Kaffe med grädde/3% mjölk är t.ex. något man bör dricka!! Låter helt knäppt men jag säger inte nej till en diet som tillåter kaffe med mjölk!!

En anna sak jag reagerar på är dehär med frukt. De är ju faktiskt inte alls så nyttigt som man tror och här trycker jag i min son frukt och juice varje dag men vägra ge honom läsk. De senaste jag läste idag är att juice kan efterliknas som Cola med C-vitaminer.... hmm!! Frukt innehåller alltås lika mycket socker som en läsk burk. Lite skrämmande måste jag säga. Men då min son verkligen inte lider av övervikt utan snarare tvärt om så låt gå. Men jag funderar allvarligt på att de är ju bättre att ge honom ett glas mjölk än juice!

Hämtade följande text hos - Kostdoktern

Apelsin per 100g
Kolhydrater 8.9 gram (3.6 g sackaros, 2.7 g fruktos, 2.6g glukos)
Protein 0,6g
Fett 0,3g

Nästan bara socker? Ungefär som äpple (8,2g kolhydrater), eller banan (18,3g kolhydrater!)

Som jämförelse innehåller cola-läsk 10,9g kolhydrater/100g. Men det är väl ändå annan sorts socker? Nej egentligen inte: 4.0g sackaros, 3.4g fruktos, 3.5g glukos. Apelsin och äpple innehåller alltså nästan lika hög sockerkoncentration som i coladryck, banan ännu mer. Och inte särskilt mycket annat.

De finns massa intressant läsning om dehär ämnet och jag vet inte om jag tror på allt men jag tror på mycket och jag tror att de är värt att ge de ett försök. De ända jag kommer ha svårt för är just detta med frukt, bär och min största last av dom alla mitt älskade CHOKLAD!!!!Idag har vi tränat lydnad med Emelie och Smira. Jag och Emelie kämpar vidare med Annies ljud under FF och provar oss just nu fram hur vi ska få bort hennes tjut. Kom gärna med förslag för vi tar glädjeligen emot dom! Körde även lite apport som även den behöver fortsatt arbete.
Efter Annie körde jag prin Klappen lite. Han är världens härligaste att träna med. Pigg på allt och ger allt!! För fattar han inte så backar han i 190 för de kan han och då måste ju de vara rätt.... att kommandot sen var "ligg" spelar väll inge roll??!! Goa lilla hund ♥
Sen fick Klappen lite passitivtets träning då jag kommenderade fina Smira och matte Emelie. Såg mycket bra ut för en dam som fyller 1 på fredag!! Dom kommer bli farliga ihop dom där bägge!!

Efter detta var jag, Emelie och Klappen på årsmöte på BK. De gav mycket och de ska bli spännande och se vad vårt nya projekt leder till =)

Nu väntar läxor och annat.


LCHF - kan detta vara dieten för mig??

2011-02-12 @ 22:17:23

Igår var jag minsann arg på dessa kolhydrater och de är jag fortfarande MEN nu har jag börjat titta lite närmre på LCHF - Low Carb High Fat. Efter att ha läst en stund inser jag att denna kost även hade fallit min underbara sambo i smaken och DE är de inte mycket som gör av mina olika diet förslag. Skillnaden blir ju att han kan fortsätta äta sitt bröd, potatis osv och jag få hålla mig till dom feta såserna, kött och sallad.
Givetvis får jag inte äta frukt här heller, MEN här är de inte förbjudet utan begränsat. Bättre än förbjudet i alla fall. Enligt sidan Allt om LCHF hittade jag följande lista...

 Mat att undvika helt:

 • Bröd och kex
 • Pasta
 • Couscous, bulgur och liknande
 • Havregryn
 • Flingor och gryn
 • Gröt och välling
 • Majs och majsprodukter (t.ex popcorn, cornflakes)
 • Potatis och potatisprodukter som t.ex. chips
 • Ärtväxter (ärtor, kikärter, jordnötter)
 • Ris
 • Allt som är sötat med socker av olika slag
 • Alla margarinprodukter
 • Alla lightprodukter
 • Allt som är sötat med sötningsmedel
 • Matoljor med mycket omega6 som t.ex. majsolja och solrosolja

 Mat att äta sparsamt:

 • Frukt och bär, välj de med lite kolhydrater
 • Grönsaker som växer under jord som t.ex. rotfrukter och morötter
 • Mörk choklad

Jag hittade även denna lista där...

När man äter enligt LCHF är det en del saker som är bra att ha hemma i kylskåp och skafferi. Andra saker ska man helst rensa ur skåpen och ge bort till de som fortfarande äter kolhydratrik mat.

 
Bra att ha hemma:

 • Fullfeta mejerivaror som 40% grädde, creme fraiche, standardmjölk
 • Kött av olika slag som nöt, fläsk, kyckling
 • Äkta smör och bregott (DÄR SER DU ÄLSKLING, BREGOTT ÄR BRA SMÖR!!)
 • Fisk och skaldjur
 • Bacon
 • Ägg
 • Grönsaker som växer ovan jord som t.ex sallad, gurka, blomkål
 • Avocado
 • Nötter
 • Kokosfett och rapsolja
 • Majonnäs och andra feta såser med lite kolhydrater

 Rensa bort ur skåpen:

 • alla lightprodukter
 • allt margarin
 • allt som är sötat med sötningsmedel
 • alla spannmålsprodukter - pasta, ris, flingor, gröt
 • allt bröd
 • alla halvfabrikat som soppor, såser
 • godis och kakor

De fanns väldigt mycket matnyttig information på denna sida så gör mig sugen att testa mig på LCHF så jag tänkte vad har jag att förlora? De är väl bara att ge de en vecka och se om de ger resultat? Så LCHF here I come, och nej älskling här lagas ingen annan mat nästa vecka än LCHF ♥"Bilden är lånad från - Allt om LCHF"


Allt som är gott innehåller kolhydrater

2011-02-11 @ 20:34:47

Detta har jag kommit fram till helt själv genom att läsa min nya bok, laga gott med lite kolhydrater få kalhydrater - men goda. Själva receptet ser smaskiga ut men de finns en lista i denna fina bok om vad man kan äta obegränsat av, äta måttligt av och undvika. Och här följer listan på vad man bör undvika...

Raffinerande kolhydrater: Socker, honung, alkohol, glukos (inklusive kolsyrade drycker), behandlade produkter med vete och mjöl ( t.ex bröd, kakor, kex, frukostflingor)

Stärkelserikt: Potatis, sötpotatis, jams, plasternacka, morot, rödbetor

Gryn: Ris, riskakor, Havre och gröt, Korn, råg, hiris

Baljväxter: Böner, ärtor, linser

Frukt: Färsk frukt som: ananas, apelsiner, bananer, citron, druvor, fikon, hallon, körsbär, mango, melon, papaya, vattenmelon, äpplen. Torkade frukter som: äpplen, aprikoser, päron, sultanrussin, russin, torkade fikon samt fruktjuice.

Efter att läst denna listan ställde jag en fråga högt och tydligt OCH VAD F*N SKA MAN ÄTA DÅ!!!!!!!
Ursäkta svordommen men denna listan tar upp samtliga produkter som jag älskar. I alla fall i de två sista grupperna.... Nää jag är ledsen men är det dehär som krävs för att man ska gå ner i vikt så får jag behålla dom där extra kilona för att vara utan frukt, juice, honung, ris, bär osv kan jag inte tänka mig alls, fruktoman som jag är!
Glömde tillägga att man även bör undvika Keso.... Jag lever på keso och bär till lätt lunch i skolan.... *suck*..... Fast jag får ju äta Kiwi, passionsfrukt, blåbär och jordgubbar... de är ju alltid nått.... :P 

Nä dehär med dieter är minsann inte lätt.... har du något tips på en bra diet där man får äta keso och frukt??*Länk*


att hitta tid

2011-02-09 @ 06:51:01

Är du som jag som går upp på morgonen och säger att idag ska jag träna. Man är inställd hela dagen på att ikväll ska jag cykla, springa, gå på pass osv, man ser fram emot det. Sen kommer eftermiddagen och de ska handlas, lagasmat, gör de där man borde gjort för länge sedan, omgås med familjen och i mitt fall läxa. Så sitter man där klockan 22.00 och känner sig värdelös som inte "hann" träna idag heller, men imorgon ska jag träna......
Känner du igen dig eller är de bara jag som har de såhär?

Hur får man bukt på detta "problem" hur får man tid att ta sig tid till att träna? Jag kan den där regeln om att gå 30 minuter per dag. Men för mig är detta inte att träna. När jag pratar om att träna menar jag att man skall svettas, de skall kännas i muskler och kropp när man tränat. De ska ge reslutat. Tyvärr vet jag av erfarenhet att 30 minuter om dagen inte räcker. För de är vad jag minst hoppas alla är ute som är hundägare som jag. 

Så hur ska man då få tid att ta sig tid? Jo ett sätt är att utamana eller att bli utmanad som jag just nu blivit av min vän Paula. Hon har utmanat mig och en tjej till i motions cykling. Denna veckan skall vi cykla minst 3st 30 minuters intervallpass framför TV. Då jag är en "tävlings djävul" växte ju hornen direkt i pannan på mig och nu ska jag minsann cykla dom där 3 passen om jag så ska gå upp 30 minuter tidigare på morgonen för att hinna med. Tack Paula!

Detta får bli dagens tips. Hitta en vän att utmana i någoting, kan vara steg tävling, cykling, pass på gymmet, gruppträning osv osv. De viktigaste är inte vad man gör utan ATT man gör de. Kom gärna med tips om hur du gör för att få tid till att ta sig tid att träna.


Nu kör vi!!

2011-02-07 @ 18:51:17

"Nu ska jag ta nya tag, nu ska dom där extra kilona bort"

Hur många gånger har man inte sagt detta under dom senaste 2,5 åren? Och ändå blir de aldrig så!! Jag tror knappast jag är ensam om detta utan jag delar säkert detta problem med tusen andra människor.

Mitt störst problem är okunskapen om just vad man ska äta. Allt man läser om låter så krångligt och rörigt och man vet inte vart man ska börja och så blir de att motivationen sjunker eller försvinner.
Jag är ingen bantar människa som kan äta soppa och drinkar hela dagarna för då skulle jag bli knäpp utan jag vill äta MAT men samtidigt kunna gå ner i vikt. Givetvis ingår träningen i detta men de har jag inte så stora problem med. Utan mitt problem hänger uteslutande på fel mat och sötsaker!!

Under en längre tid har jag nu funderat på hur man skulle kunna göra för att få fart på kunskaperna och få tag i bra recept och menyer och samtidigt kunna dela med mig så att andra med samma problem kan få hjälp precis som jag. De var då de slog mig. Min blogg!! Min blogg går ju att använda som ett forum för recept, tips och ideer!!

Så nu kör vi mina vänner och välkomna till min "nya" blogg =)


Idag tänkte jag dela med mig av receptet på de urgoda valnötsbrödet som jag och min son älskar ♥ receptet fick jag i samband med en present på fin fina bakformar som kom från Kalas Fromar. Deras hemsida är verkligen värt ett besök. Finns även en grupp på FB.

Valnötsbröd
4 kalasform bröd eller 2 vanliga

5 dl vatten
50g jäst
2 tsk salt
2 msk honung
6 dl dinkelmjöl
7 dl vetemjöl
100 g valnötter

Gör såhär:
Värm vattnet till 37°C. Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, valnötter och de mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt så den blir blank och smidig. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter. Ta upp degen, forma till 4 eller 2 bröd och lägg i brödformarna. Strö över lite mjöl och låt bröden jäsa i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 15 minuter.
Nu behöver jag hjälp av dig som läser min blogg och känner att du har ett bra recept eller något bra tips att dela med dig av. Jag lovar att så långt de är möjligt prova alla recept jag får in och kanske till och med alla träningstips så att jag själv sen kan utvadera de olika tipsen. Ni kan antingen skriva en kommentar eller skicka till aktiva.tassar@bredband.net


"INGENTING ÄR OMÖJLIGT, DE OMÖJLIGA TAR BARA LITE LÄNGRE TID""Antingen så hittar vi en väg eller så gör vi en ny"

2011-02-01 @ 21:43:00

Ikväll har vi varit på middag hos underbara Anna i hennes nya hem. Jätte mysig lägenhet och god mat, tack kära Anna ♥ Klappen fick följa med ikväll och detta skötte han kanon. Lugn och stabil herre som inte bekymmrar sig speciellt om nya ställen och främmande personer/hundar. En riktigt klippa den där lilla Läder(k)lappen!

För er som missat är vi alltså just nu avlastningshem till en liten herre på snart 9 månader som heter Fagerlands Röda Klappen Di Ziel alias Klappen eller Läder(k)lappen. Denna lilla herre gick rakt in i vårt hem och har på dessa få dagar funnit sin plats i vår lilla flock till Annies STORA förtjusning som verkligen gillar sin nya kompis ♥bilderna är "lånade" från matte Marthas hemsida

RSS 2.0