30-31 maj

2010-05-31 @ 00:52:38
00:39  jag BORDE sova då klockan ringer 06:00  men de går bara inte!!

Jag är fortfarande uppe i de blå och taggad ända ut i tå spetsarna efter dagens (gårdagens) tävlingsresultat i lyd.klass 1, jag som var totalt beredd att ge upp fick idag ÄNTLIGEN betalt för allt vårt slit och fick vårt efterlängtade 1a pris!

Platsläggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8,5
- Träng, ljud(?) efter vid start, hoppar vid språng (tror de ska stå så...)
Läggande: 0 - Står
Inkallande: 9 - Tempo
Ställande: 8 - Steg
Appotering: 9 - Försök till för tidig apport
Hopp över hinder: 9,5 - På förare
Helhetsintryck: 10

SUMMA: 163 1:a Pris 2:a Placering

Sammanfattning. Lugnt och hermoniskt hela tiden. Linförigheten, då jag råkar ge ett extra kommando efter en halt får jag ett ljud från henne och då morrar jag till så hon går ner igen och de kan vara därför de står ljud eller hyt annars vet jag inte vad domaren menar där. Läggandet, tror vi missförstår varandra och för att inte få någon stress i henne låter jag de vara och kör de som ett ställande. Inkallning: Jag har varit lite tuff i ingångarna då Annie använde mig som bromskloss, därför får jag nu ett osäkert tempo in. Något vi måste jobba upp igen. För övrigt är jag jätte nöjd med henne. Några små saker här och där men på de stor hela kändes de toppen bra!!

Nu längtar vi till debuten i klass 2 om 2 veckor =)=)=)

Får väl försöka masa mig upp i sängen nu

GOD NATT

25 Maj

2010-05-25 @ 21:26:17
Idag skäms jag nästan för allt jag gjort är 25 minuters promenad i morse... men så har jag jobbar 8 timmar, kom hem, åt mat och sen var de Agilitymöte. Tyvärr känner jag av min hals ikväll och tror jag håller på att bli förkyld så jag får vänta med cyklingen ikväll... *SUCK*

Kvällens agilitymöte gick på 15 min men tjejerna gick precis hem. Vi hade super trevlig och inte gjorde de något att underbara lilla Smira var me. Så go hon e de lilla charm trollet =) Vi passade även på att ha masstandvisning med Annie. Kina, Emelie & Eddie fick titta på hennes tänder. HÖGST onödigt tyckte Annie som bara vill busa och leka!! Men men alla fick i alla fall titta på hennes tänder =)

Imorgon är de dags för vägning och mätning. Tror dock inte de har blivit någon större förändring men man kan ju alltid hoppas =) Jag känner mig piggare och gladare och de är possitivt bara de, ja förutom förkylningen jag har i kroppen.... Men de går snart över igen!"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar"

-Nalle Puh24 Maj

2010-05-24 @ 21:51:26

Under den senaste tiden har jag hela tiden försökt behaga alla andra och vika ner mig för att vara andra tillags. Jag har kännt att jag inte räcker till hur jag än gör. Jag lägger ner massa energi på andra människor men i slutändan blir jag bara besviken och känner mig utanför. De är en jobbig känsla som tar både energi och kraft från mig. Jag fixar ordnar och försöker få alla att må bra, men hur jag själv mår har jag inte brytt mig om.
Men NU är de slut med detta. Nu kommer jag välja bort allt de som inte ger mig någon glädje tillbaka. Välja bort allt de som skäl energi ifrån mig. Jag måste göra såhär för att vara en bra mamma/sambo/matte till min älskade familj. Från och med nu kommer jag enbart lägga tid och energi på dom/de som är beredda att lägga energi och tid på mig... Tack min underbara vänner för att ni sätter ner foten när ni ser att de räcker, vad vore livet uta er??!! ♥

I Lördags var de debut dags för mig och Busan. En bra klurig bana med många svårigheter som vi inte tränat så mkt på. Annie fixade alla dessa som en dans men TYVÄRR rev vi ett hinder där jag blev otydlig och glömde tala om att vi skulle svänga skarp. 5 fel och en 5e placering med bra tid. Jag är supernöjd med min lilla Busa!!

Träningen för mig själv går framåt. Cyklat två pass i helgen, 2 promenader varje dag & nu även tränings dvd. Ska köre en dvd varannan dag och varva med cykel. Så snart jag känner mig redo ska jag börja springa istället för att cykla dom kvällarna Eddie är hemma. Känner mig piggare och starkare än någonsin innan! Älskar min familj som ställer upp på mig och stöttar mig i min träning och mitt nya liv ♥ 

Träningen med Annie inför klass 1 starten i Lydnad i helgen går även den framåt. Vill bara få min 160 nu så vi kan börja fokucera på riktigt!!

Till slut vill jag bara säga...."källa"

"Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger. Ingen har någonsin rest en staty till minne av en kritiker."

- Jean Sibelius


Dag 3

2010-05-21 @ 19:31:09

Då var denna arbetsveckan slut och imorgon börjar ännu en helg =)

Imorse fick jag sällskap av min lilla underbara solstråle på morgon promenaden! Jag gav mig tusan på att vi skulle gå på stigarena men med faciet i hand så är vägarna bättre med vagn... *hihi* Fast jag fick extra träning för de är minsann tungt att föra en barnvagn framför sig på en smal stig med gropar, rötter och stenar!
Jag måste säga att de är SÅÅÅ skönt att ta en promenad på morgonen innan alla andra vaknat. Man orkar med dagen på ett helt annat sätt än man gjort tidigare!

Timmarna på jobbet bara flög fram idag! Har haft mer en mkt att göra och helt plötsligt var klockan 17 och de var dags att gå hem. Hämtade hem min son som nu sover gott och strax ska jag bege mig ner till källaren och cykla =)

Jag glömde ju nästan... jag blev blond, eller BLONDARE!! Men de räckte inte... för er som skall träffa mig imorgon på tävling vill jag förbereda er på en lite chock. Kan säga såhär NEJ jag har ingen hjälpreda med mig... de är jag trots att de absolut inte ser ut som jag ;) Tack Alex för min nya underbara frsiyr. Ska absolut ha tuppkam imorgon!! *hihi*

Imorgon bär de alltså av på tävling igen och DEBUT I AG2!!!! Jag trodde aldrig jag skulle få skriva att vi äntligen är i AG2. UNDEBAR känsla verkligen. Vi startar sist på dagen och klass 2 beräknar att dr igång tidigast 12.30 så jag ska köra vid 12 hemmifrån tänkte jag. SKÖNT att äntligen få sovmorgon när man ska tävla!!

Nu kallar källaren och min cykel!!


"källa"


Dag 2

2010-05-20 @ 14:20:44
Dagen började bra jag snoozade bara i ca 30 min innan jag kom upp!! Duktiga jag =)

Tog mig ett glas av mina nya favorit dricka sen bar de ut i skogen med hundarna. Så UNDERBART att bara höra mina hundar och allt fågelkvitter. Bara jag, hundarna och skogen. 30 min promenad sen frukost och sen iväg till jobbet.

Nu ska jag snart sluta och åka hem för idag. Fick lite dispans idag. Ikväll ska jag besöka världens bästa frisör och förhoppningsvis bli blond igen... har mina funderingar på att chocka omvärlden lite men vi får se vad Alex säger om de ;)

Senare ikväll är de hockey Sverige-Danmark som gäller!! HEJA HEJA HEJA!!"källa"


Dag1 - 68,4kg / 90cm

2010-05-19 @ 21:39:39
Nu har den börjat, kampen mot mina sista mamma kilon!!
I över 2 års tid har jag envist burit runt på dessa sista kilon och vårdat dom ömt. De har varit en form av hat kärlek. Jag vill bli av med dom men har inte riktigt orkat släppa taget om dom. Men NU, ja NU ska jag minsann klippa navelsträngen bit för bit tills dom till slut lämnar min kropp för gott!!

Jag började min kamp nu ikväll med mätning & vägning, *URK* vad jobbigt de var att se dom där HEMSKA siffrorna!!
Tanken är att jag varje onsdag ska mäta & väga och förhoppningsvis minska någon micro mm per vecka så att jag sådär lagom till nästa ska tillverkas, OM de nu blir en nästa, har gått ner till dom mått/vikt jag vill ha!
Nej minsann så lång tid ska de inte behöva ta, men jag vill inte sätta någon tidspress de får ta den tid de tar!

Ikväll började jag med 30 min på motionscykeln i källaren med 2 min intervaller. JOBBIGT men gud så skönt efteråt!! Jag som tordde jag hade kondis, bör man inte ha de när man tävlar agility?? För jag vill då LOVA att jag har inte i närheten av någon bra kondis!! Men de lär väl bli ändring på de me nu!!

Om jag nu inte bestämmer mig för att de är allt för jobbigt att skiljas från dom där sista UNDERBARA kilona och väljer att fortsätta vårda dom ömt... ALDRIG!!


"källa"

NU BÖRJAR KAMPEN!!


9 Maj 2010

2010-05-09 @ 19:13:02

Jag tittar på domaren och väntar på signalen... och där får jag den. Av med kopplet och vi ställer oss i possition. Annie står mellan mina ben som vanligt och är laddad och vill iväg. Jag böjer mig ner klappar min hund på bröstet och viskar i hennes öra "NU TAR VI DOM!!" en sista klapp på bröstet och med komandot stanna lämnar jag Annie och går ut på banan. Jag ställer upp två hinder längre bort vänder bröstet mot Annie och lyfter upp min sväng arm. Bära eller Brista men jag MÅSTE använda den då tunnelingången ligger 90 grader åt vänster och ingången är inte helt enkelt. Hjärtat bankar extra hårt i bröstet på mig och Annie tittar intesivt på mig. Så kommer då kommandot Annie väntar på hon hukar sig och får sitt "OKEJ". 1 hinder 2 hinder och Annie börjar svänga redan innan hinder 2. PERFEKT väg in i tunneln. Jag hann tänka "Men herre gud de fungerar ju!!" Sen bär de iväg. Blindbyte ut tunnel över ett hinder upp på a.et och kontaktfälten satt, rak linje in i böjd tunnel. Ur tunnel över ett hopp och så kommer då den fruktade bommen, men hon sätter båda kontaktfälten helt klockrent. Sne väg in i en böjd tunnel sen över ett hopp, halvhalt ocg där satt slalom ingången. Nu hinner jag säga till mig själv hundar gånger "LUGN NU MALENA ALLA PINNARNA INNAN NÄSTA HINDER". Sista slalompinnen sitter och nu släppte allt för mig "BARA vippen me och den KAN HON" Rakt linje över ett hopp in i böjd tunnel ut tunnel över ett hinder så kommer vippen. Annie har brottom så jag får lägga till ett hårt "TRAMPA" Annie stannar till och vippen går ner. NU slåt hjärtat miljoner slag hårt hårt hårt. In i säcken och sen "Fram fram fram" Annie tar dom sista hopphinderna flera meter för mig i mål och när hon går över sista höjer jag händera i luften "JAAAAAAAAA!!!!!" Tårarna kommer och lyckan är total! "DÄR SATT DEN"

De ni precis läste var vårt efterlängtade 0 ade lopp i agility klass 1 som ledde till en 2a plats lite mindre än 1 sek efter ledaren med 4,47m/s i tid och vår SISTA AGILITY KLASS 1 PINNE!!!!!!
Hur de känns??
Ja tårarna rinner fortfarande på mig coh jag känner mig så lätt inombords. De var som en tung sten som föll ur bröstet på mig och tårarna ville aldrig sluta rinna!!

Min underbara duktiga fina hund, min Busa!! Nu äntligen fick vi visa alla att vi kan och NU kan ingenting stoppa oss!! Bara 3 pinnar i Ag2 sen är vi ett helt KLASS 3 EKIPAGE!!! Något jag aldrig varit med någon av mina hundar tidigare!

Tack Heléne, Annette och alla andra som passade mitt lilla troll som gjorde de möjligt för mig att tävla idag och få vår sisat efterlängtade pinne!! =)=)=)


Bilden är tagen den 1 maj under ett träningspass för världens bästa Heléne!!


RSS 2.0