Risotto med kantareller

2010-09-25 @ 18:37:31

De står och puttrar på spisen och snart ska vi hugga in i den goda rätten, men först två filmer som jag utlovat...


Verkligheten

2010-09-23 @ 21:17:24
Ibland behöver man någon som går in och bryter ett mönster man fastnad i, någon som drar upp rullgardinen och släpper ut en i verkligheten..... De var precis vad min vän Chrille gjorde idag när han för första gången tar min Annie och kör en agility klass 3 bana med henne som om han inte gjort något annat någonsin. En människa Annie träffat ett fåtal gånger men aldrig varit riktigt nära. Visst var hon bekymrad i början för matte står ju där, men när hon väl förstår att hon ska få springa.... ja se själva!!!Detta fick verkligen mig att vakna upp. Som Chrille säger själv. Vilken lätt hund du har!!!
Och ja de har jag så varför gör jag de då så himla svårt för mig?? Annie följer mig exakt dit jag pekar och ständigt med en strålande glädje så de minsta jag kan göra är att ge henne glädje tillbaka!!

Tack Chrille för att du drog upp rullgardinen och släppte ut mig i verkligeheten igen ♥

Nu är jag mer taggad än någonsin inför söndagens tävling och extra roligt att ha tillbaka Emie och grabbarna i bilen =)

Resultatet..

2010-09-20 @ 18:03:39

Spårdelen 10/10 av båda domarna
Påsläpp 9,5/10 av båda domarna

på 17 minuter då maxtiden är 25 minuter

(detta pga att Annie stannade en kort stund och nosade på ett djurben som låg i spåret. Fullt naturligt av en nybörjar hund tycker jag)

Så jag är verkligen super nöjd med spåret.

Lydnaden var precis vad jag trodde katastrof. Visst fanns de bra poäng där med min inte tillräckligt.
Totalt blev den 416,25 p (420 p är uppflyttnings poäng)
Så Godkända är vi ju i alla fall.

Men vi har redan nu anmält till 3 lägre tävlingar till i höst. Bara att hålla tummarna för att vi kommer med på någon av dessa. Skam den som ger sig!!! Nu vet jag ju vad vi måste jobba på tills nästa gång, eller vad JAG måste jobba på =)


Vad hände??!!

2010-09-20 @ 09:10:37
Ja den frågan for genom mitt huvud fler gånger än jag kunde räkna. Vi som tränat så hårt och slitit för detta och så...

Jag har inga betyg framför mig då jag körde ifrån klubben innan dessa ens var klara. Ville bara bort och analysera mitt missöde... De jag dock vet är att allt gick käpp rätt och helvete med lydnads delen.
Vems fel??!! Ja detta fallet handlar de nog en hel del om yttre faktorer som fick matte att tappa fokus och med Annie fungerar helt enkelt inte detta!! Jag tänker inte skylla på att alla hundar gick upp på platsen och att de e de som är bidragande i botten för jag vet innerst inne vad allt handlar om...men visst hjälpte de till!!

Spåret kunde inte gått bättre. Vet ju inte vad jag fått för betyg men alla pinnarna var med hem och påsläppet kändes bra! Så spåra de kan min älskade lilla hund och de gör hon oavsett att matte e så nervös så hon knappt kan andas bakom henne =) ♥

Men nu över till den analys som jag nu måste ta mig igenom.... jag har i dags läget två val att göra... två val som är avgörande för om vi ska lyckas över huvud taget med att tävla med resultat!!! Och de e just de detta handlar om jag MÅSTE sluta vara resultat fixerad!!! Så länge jag är de kommer jag sätta så stor press på mig själv så jag blir nervös. Men en hund som Annie fungerar inte detta. Annie måste ha total fokusering och LUGN för att inte själv bli stressad och osäker. Jag VET detta så väl och ÄNDÅ går de bara inte!!!
Så nu måste jag göra ett avgörande val... antingen sluta tävla eller sluta fokusera på resultatet..... De blir mitt vinter projekt!!

Jag vet att min hund kan. Jag vet att jag har en stjärna i andra änden som kan gå hur långt som helst om jag bara ger henne de hon behöver. Lugn, tygghet och fokus!! Jag har haft Annie i 1,5 år och under denna korta tid har vi kommit hur långt som helst. Nej inte resultat mässigt i tävling men MENTALT!!! Jag vet att för 1,5 år sedan hade gårdagen varit 1000 ggr värre än den var. För visst finns de ljusglimtar i de hela som jag just nu har svårt att hitta men jag vet att dom finns...

Till slut vill jag tacka alla underbara människor som skriver till mig, ringer och ger mig så många fina kommentarer så jag blir helt rörd!! Speciellt två kommentarer som jag fick igår här i bloggen som rörde mig till max.

"Grattis till ett fantastikst spårarbete och andra platsen. Att det sen gick hela vägen var synd, saker påverkar....mitt fel? Ditt fel? Annies fel? Nä, ingens fel! Annie var helt enkelt inte mogen för de störningar som det blev. Bara att acceptera, träna vidare, och njuta av det som ju gick så bra. Det andra går att träna på men spåra måste hon kunna och det kan hon ju! Jag är glad och så stolt över er!"
Kramar

"Min philip han har lånat min mobil i dag så jag såg inte förren nu att du hade skickat ett medelande på den.
Förstår att du blev lite ledsen när ni var så nära men säger precies som Annelie att du måste glädjas åt det fantastiska spår arbete som Annie visade upp idag sen att det inte gick som du hade tänkt dig på lydnaden är mindre viktigt, nu vet du att spåret fungerar och du behöver inte lägga så stor vikt på det till nästa tävling, tycker att du skall anmäla dig så snart du kan till en lägre tävling igen och inte göra så stor sak över lydnaden. hon kommer att fixa det nästa gång det vet jag, ler ! Du är så duktig Malena tryck inte ner dig själv och hade jag dig som valp köpare till mina hundar så hade jag vart precies som annelie skriver väldigt STOLT ÖVER DIG, du är fantastisk hund förare och Annie är en fantstisk lite härlig tik, tillsamans är ni alltid ETT. Det kommer att komma hundra tals tävlingar så bra upp igen, ibland faller man men den riktiga vinnaren är den som ställer sig upp igen och bra bostar av sig grusen...ler och det är du det vet jag Malena...gumman så är det, du skall vet att jag har gjort massor av tävlingar med ett total krasch i sig...Njut nu istället av att du vet att du har en riktig liten spår stjärna där resten fixar ni nästa gång."

Många tröstande kramar i från mitt hjärta

Om ni två bara visste hur mkt ni betyder för mig!!
Sen finns de så många fler jag vill tacka som funnits där och stötat speciellt tack till Sophie min underbara träningsvän som stötade upp igår, Kina och Jeanette som disskuterat i timmar med mig igår om vad som gick fel!!! De är vänner som ni som får en att kämpa vidare. TACK!!! Jag hoppas jag får chansen att finnas där för er när ni behöver ♥

Nu ska vi ta nya tag för på söndag väntar den näst sista agility tävlingen för i år och redan då ska jag minsann ha påbörjat mitt nya tävlings jag!!

Tablettmissbrukare?!

2010-09-17 @ 08:51:31
Alvedon, Nipaxson, Bisolvon, Nezeril, Strepsils, Otrivin och till slut Honungsvatten!!!

Ja ni som vet vad detta är har ju redan räknat ut att jag är FÖRKYLD!!!!!! Inte så liiiite heller tror aldrig jag varit såhär dålig av en förkylning i hela mitt liv och de passar jag på att bli 3 dagar innan vår lägre start!!!! SMART MALENA

Men nu är de bara så att skam den som ger sig och efter att ha sett till att vasken ser ut som ett mindre apotek och kroppen fått i sig en frukost bestående av ovanämnda ingredienser, så nu kan man lägga till hobby knarkare till meritlistan, så ska jag nu bege mig ut och lägga sista spåret innan the grande finale

Igår hade jag knappt någon röst allas kvar men idag har jag något som man nog kan göra sig förstodd av så Annie kanske kan känna ingen mina kommandon, bra undanflykt annars att använda sig av... Jag som hatar när man använder sig av undanflykter när de gått dåligt!

Mycket gnälla blev de idag men thats life


"Länk"


Sånt e livet

2010-09-14 @ 22:17:14

I ett rasande tempo som vanligt =)

Jag som trodde man skulle ha massa tid över som arbetslös men ACK vad fel jag har!!!
Fast om de betyder upptagen med underbara skogs promenader med en fin vän, träning av hund med ännu fler finna vänner och få lov att spendera tid med min underbara sambo och son så är jag gärna upptagen.
Hade bara velat ha lite tid till över till alla mina fina vänner runt om i sverige =) Fast snart så är vi tillbaka på agility banan och då får jag träffa ett par av dom igen ♥ saknar er!!

Idag blev de träning med S och hennes underbara tik som jag bara tycker mer och mer om för varje gång vi tränar. Idag körde vi igenom mkt inför söndag och jag är väldigt nöjd med damen min ♥
Plats med skott satt fint. Backade lite idag för att ge henne extra trygghet inför söndag. Hon är inte rädd för skottet men vill gärna se skjytten, så nu har vi fått bli lite hårdare att plats är plats oavsett vart skjytten står. Hon köpte detta fint idag och de känns lovade inför söndag.

Imorgon blir de spår med S på morgonen sen blir de familjen och allt vad de innebär resten av dagen =)

Måste bara berätta en annan sak. Idag när vi väntade på skott träningen stod jag och tittade på min vän E som tränade med sin hund på agility banan. Hon tränade någon form av gymnastik med sin hund som såg väldigt komplicerat men NYTTIGT ut. Men hennes hund fick de att se så lätt ut!! Vilket samspel dom hade där nere helt underbart att se. Så inte måste man springa runt en bana för att de ska se vackert och samspelt ut de räcker med ett hinder i minsta möjlig fart för att se samspelet mellan dessa. Jag blev väldigt sugen att prova denna övning när bruks perioden är över. Hoppas jag får äran att bli inlärd =)=)


I mina ögon de vackraste som finns


Söndag

2010-09-12 @ 07:56:15

De var ingen kortslutning av min iPhone så nu är de frisk igen. Den behövde bara 0 ställas och de fixade hjälten inne i telenor butiken!! =)
Allt finns kvar i mobilen och nu ligger de även på min dator så jag aldrig ska behöva oroa mig igen.

Igår tillbringade vi en härlig förmiddag på mitt nya favorit ställe. I Råby skogen med Catte och Arro. Annie verkar tycka bra om Arro men så fort dom börjar leka kommer polisen och lägger sig i. MIN säger Obbe och Arro snäll som han är OKEJ OKEJ!! Tack Catte för våra promenader dom betyder så mycket på många vis =)

Efter en härlig promenad bar de av till en gammal vän för att ta en fika. En härlig eftermiddag blev de med gos av den söta lille samojed valpen Minus och givetvis stora fina Nixo =) Tack för kaffe, saft och kakor och som vanligt trevligt sällskap. Vi fick ju använda hjärnan också och de e ju aldrig fel ;) Hoppas ni hade en super kväll och att tältet inte blåste iväg =)

Nu blir de frukost sen börjar ännu en händelserik dag massor av planer men först spår med Annie Bannie Bus.
Nu börjar jag bli riktigt nervös inför lägre starten... sista skott träningen på tisdag!


KORTSLUTNING

2010-09-09 @ 20:14:19
Jaha då har de hänt som absolut inte får hända.... min iPhone har fått kortslutning!!!
Och då jag har varit sååååå duktig på att synka allt med iTuns så finns SJÄLVKLART allt att hämta upp igen... ELLER INTE!!!!

Nu har jag inte ett ända telefonnummer kvar någonstans och inte en ända bild eller film, inte mina viktiga mess och inte allt annat man har i sin iPhone... suck suck suck

Så nu är de alltså såhär.. jag har INTE ETT ÄNDA TELEFONNUMMER TILL NÅGON. Så ni som vill att jag ska höra av mig till er får GÄRNA skicka ert nummer till mig....

Teknikens under och den gör vi oss beroende av!!!

DUBBEL SUCK

När min kära iPhone mår bra igen ska jag lära mig allt om hur man synkar den med iTunes!!!!! ALDRIG ska detta få hända igen!!!

FB

2010-09-03 @ 20:39:22
Från och med nu har jag inte kvar mitt FB konto längre. Jag har ikväll valt att ta bort de för jag tycker tyvärr de finns människor som inte avänder de på rätt sätt. De blir lätt misförstånd som leder till ovännskap och folk blir sårade för något som inte är som de verkar.

Men jag ska nog klara mig utan FB jag överlevde ju innan FB fanns.

TAKE CARE

RSS 2.0