Baka baka liten kaka
2010-10-20 @ 22:23:28Ikväll har jag haft nöjet att ha underbara vänner/familj runt mig och passade därför på att bjuda på något gott som jag och min lilla prins rörde ihop i eftermiddags.
Jag valde givetvis något från Mor-Mia´s blogg =)
Idag blev deett recept från en vän till Mia vid namn Per.
Matmuffins med tomat- och basilikafyllning (fast jag la till lite till i mitt recept som kommer här)
Ingredienser:
100 g smör
250 g kasella
3 ägg
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt (jag tog lite extra)
Fyllning:
2 dl örtmarinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
200 g fetaost
1 dl riven ost (jag tog lite extra)
liten skväll olivolja eller använd oljan som blir kvar i burken från tomaterna.
Gör såhär:
Finhacka tomaterna, basilikan och fetaosten. Lägg dessa i en egen bunke och häll över lite olja.
Riv osten grovt.
Smält smöret.
Blanda kasella, ägg, mjölk och smält smör.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med fyllningen.
Fördela smeten i stora muffins formar (jag fick ihop 13 st)
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 min. (jag hade varmluft och då tog de ca 15 min kollade mina med sticka när jag tyckte dom fått fin färg.)
Jag serverade detta ikväll med morötter och vitlöksdippa.
Jag valde givetvis något från Mor-Mia´s blogg =)
Idag blev deett recept från en vän till Mia vid namn Per.
Matmuffins med tomat- och basilikafyllning (fast jag la till lite till i mitt recept som kommer här)
Ingredienser:
100 g smör
250 g kasella
3 ägg
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt (jag tog lite extra)
Fyllning:
2 dl örtmarinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
200 g fetaost
1 dl riven ost (jag tog lite extra)
liten skväll olivolja eller använd oljan som blir kvar i burken från tomaterna.
Gör såhär:
Finhacka tomaterna, basilikan och fetaosten. Lägg dessa i en egen bunke och häll över lite olja.
Riv osten grovt.
Smält smöret.
Blanda kasella, ägg, mjölk och smält smör.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ner i äggsmeten tillsammans med fyllningen.
Fördela smeten i stora muffins formar (jag fick ihop 13 st)
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 min. (jag hade varmluft och då tog de ca 15 min kollade mina med sticka när jag tyckte dom fått fin färg.)
Jag serverade detta ikväll med morötter och vitlöksdippa.
Tack flickor för en super trevlig kväll. Idag får du vara flicka älskade mamma ♥
och tack Mia för ett mkt lyckat recept som till och med Jonatan gillade skarpt!!
Kommentarer
Postat av: Annelie
Gott ser det ut!
Kram
Postat av: Martina
Tack själv Malena! Jätte trevligt och jätte gott :) Kram
Postat av: Anonym
ser mycket gott ut. Måste jag testa någon dag :-)
Postat av: Annelie
Sådana mirakel gillar jag - väntar med spänning ;)
Kram
Postat av: mamma
Tusen tack för en trevlig kväll. Bullarna var supergoda mumms...Kram
Postat av: Mor-Mia
Kul att muffinsen blev så omtyckta!
Kram kram
Postat av: Anna
SUPERGODA! :)
Jag slår dig en signal imorn, så kan vi boka om tiden. Grejerna har kommit dessutom. Kram!
Trackback